آموزشی, تکنولوژی, دسته‌بندی نشده

خانه + اینترنت اشیاء

شاید “اینترنت اشیاء” کلمه عجیبی به نظر برسد. اما با اندکی فکر کردن متوجه میشید که در طول روز با بسیاری از این اشیاء در ارتباط هستیم و با آنها کار میکنیم. تفریح میکنیم و یا به سلامتی خود رسیدگی میکنیم. گوشی های موبایل هوشمند، ساعت های رو میزی، تلویزیون ها، ساعت های هوشمند. کارت های مغناطیسی و فرکانسی و دستگاه های تست فشار خون، قند خون و … . همه به نوعی اشیاء اینترنتی محسوب میشوند. خانه + اینترنت اشیاء یعنی تبادل اطلاعات یک دستگاه با بقیه دستگاه ها و کاربر از طریق پروتکل های ارتباطی. که یک شی را به اینترنت مرتبط میسازد.

اشیاء

شاید به نظر بیاید که عده ای از این اشیاء استفاده نمیکنند. اما در جواب باید گفت استفاده از کارت مترو، کارت عابر بانک، خرید اجناس از فروشگاه های زنجیره ای و یا ارائه کارت ملی خود جهت ارائه خدمات به شما استفاده از شبکه گسترده اینترنت اشیاء محسوب میشود. اشیاء اینترنتی الزاماً نیازی به ارتباط مستقیم به برق، باتری یا اینترنت ندارند. یک شئ که دارای بارکد یا QR کد یا تگ مغناطیسی باشد میتواند در شبکه اینترنت اشیاء وارد شود. زمانی که شما یک نوشیدنی را از یخچال یک فروشگاه برمیدارید، با اسکن شدن بارکد روی بدنه محصول استعلام قیمت، بررسی موجودی و میزان کسر مبلغ از حساب شما در شبکه اینترنت اشیاء به جریان میفتد.

خانه

خانه ای که در آن زندگی میکنیم نیز از این قضیه مستثنا نخواهد بود. آیفون تصویری متصل به تلفن امکان بررسی وضعیت ورود و خروج را به شما میدهد. یخچال های هوشمند امکان در دسترس قرار دادن محتویات و کسری های یخچال را در اختیار شما قرار میدهند. اجاق گاز هوشمند امکان خاموش یا روشن کردن شعله ها را از راه دور فراهم میکند. تلویزیون هوشمند امکان ضبط برنامه های دلخواه شما در زمانی که نیستید را فراهم میکند. اما کنترل دستگاه های اینچنین در منزل بخش کوچکی از خانه هوشمند یا خانه + اینترنت اشیاء است.

امکان کنترل روشنایی، پرده ها، امنیت منزل، آبیاری فضای سبز یا گلدان ها، کنترل سیستم های گرمایش و سرمایش، درب های برقی و کلیه تجهیزات از طریق سیستم های هوشمند منزل این امکان را فراهم میکنند. اینترنتی کردن تجهیزات خانه علاوه بر ایجاد سهولت و دسترسی، شرایط صرفه جویی و امنیت را نیز برای شما فراهم میکند. آبیاری و شستشو دقیق و به اندازه، خاموش شدن روشنایی های غیر ضروری، کاهش ایاب و ذهاب برای بسیاری از کارهایی که با اتصال تجهیزات به اینترنت به سادگی انجام میشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *